Lucht je hart, want geheimen worden verstikkend en komen je welzijn niet ten goede.

Ieder mens heeft geheimen, maar als je er behoorlijk mee in je maag zit en aan niemand kwijt kan zit dat hopeloos in de weg als je vrij en ontspannen wil leven.

Je geheim levert een grote druk op je leven. Wat het ook is, hou het niet altijd binnen en praat erover zodat je het kan loslaten. Super moeilijk natuurlijk. Maar wel de enige manier om de onrust eindelijk uit je systeem te krijgen.

Je deed ooit iets, wat niemand mag weten. Als ze je geheim wel zouden weten, gaan ze je wellicht anders beoordelen of in de steek laten. Dit maakte het dat je er nooit over hebt durven praten. Dus houd je het maar binnen. Maar wat doet dat met je?

Geheimen die je probeert levend te begraven steken elke keer weer de kop op om je leven te saboteren. Je voelt de emoties erbij, het schuldgevoel, de verstikking van niet erover kunnen praten. Goed voor je gezondheid? Nee! Het onderdrukken van geheimen kan leiden tot psychische en lichamelijke klachten. Hoe meer je je geheim onderdrukt, hoe groter het wordt.

Coaching

Eva benaderde mij met de vraag of zij bij mij als life-coach ook terecht kon met haar groot geheim. Dat voelde na zo veel jaren zwijgen op den duur namelijk loodzwaar. Het zorgde voor spanning en een ongrijpbare onrust in het dagelijks leven. Daar wilde ze zo graag vanaf. Kan ik dat met jou bespreken?

Na een gemaakte afspraak sprak zij haar geheim eindelijk uit. Aanvankelijk wat terughoudend en zoekend naar woorden, maar gaandeweg de coaching voelde Eva zich steeds vrijer om alle facetten van haar geheim discreet te bespreken. “Niemand mocht het weten, anders zouden ze vast niet meer met mij om willen gaan. Het maakte dat ik mij steeds onzekerder voelde dat het ontdekt wordt. Dus hield ik het veel te lang binnen. Dat ik het aan niemand kwijt kon maakte mij somber. Het voelde zelfs als een isolement en kreeg op den duur daardoor stress klachten als pijn, vermoeidheid en concentratieproblemen. Daar ben ik zo klaar mee”.

Na afloop van de coaching voelde Eva zich zo immens opgelucht dat ze niet begreep waarom ze er zo lang mee heeft rond gelopen.

Dat je jezelf maar mag bevrijden van je geheim!

Wil je jezelf ook discreet bevrijden van je geheim? BAM Coaching ondersteunt je hierbij!

Neem gerust contact op voor meer info.