Testimonial

Mijn gesprekken met Ben waren en zijn nog steeds momenten van confrontatie en overdenking. Maar ook zeker sessies van rust, balans en relativering. Ben is in staat om (echte) verbinding te maken met je en van daar uit met respect te confronteren. Niet om het confronteren, maar om je daadwerkelijk verder te brengen in wie je bent en wat je echt wil.

Zijn relatie met Martial Arts voedt je zeker in die ontwikkeling, maar hij heeft daarnaast een breder ervaringskader van waaruit hij naar je kijkt, je begrijpt en je energie geeft om volgende stappen te zetten. Ik ben door zijn interventies fors gegroeid en zie/voel op besproken onderwerpen geen weerstand/tegenstand meer. Dat is heel mooi en maakt me krachtig”.

Rob Heemskerk, Hoofd HRM, Shared Service Center UWV

Testimonial

Ben is (zakelijk) mijn buurman. Een toevallige ontmoeting leidt tot een kennismakingsmakingsgesprek. Mijn oorspronkelijke scepsis maakt plaats voor verbazing en respect. Want dat is, wat Ben opwekt. Het is ongelooflijk knap hoe Ben in staat is om schijnbaar nietige gespreksonderwerpen of losse opmerkingen op te pakken en tot een thema te maken waar ik lering uit kan trekken en wat tot zelfreflectie leidt. Het is zijn doel is om je in je “kracht te zetten”. En om je uit je “comfortzone” te laten komen.  De scherpte die hij hierbij aan de dag legt is bijzonder. De gesprekken die Ben met mij heeft gehad, hebben me handvatten gegeven om beter met mijn tekortkomingen om te gaan. En dan vooral om er mee óm te gaan in plaats van om ze weg te stoppen. Ik ben er een beter mens van geworden, hulde aan Ben!

Jos Nefkens, eigenaar InXpress NL, InXpress NL

Testimonial

De aanleiding en mijn doel om aan een coaching traject bij BAM te beginnen was om een ‘betere versie van mezelf’ te worden maar wat Ben als coach met me heeft gedaan blijkt veel verder te zijn gegaan dan dat. De ingrediënten bracht ik zelf mee maar wat deze “meester-kok” daar vervolgens mee doet bleek magistraal. De gerealiseerde verandering was hard werken, dat zeg ik er wel bij, en vaak zeer emotioneel doch elke seconde en de geïnvesteerde moeite méér dan waard. Ik ben daarom bijzonder dankbaar voor de begeleiding tijdens deze prachtige reis en transformatie want ik ben niet alleen een betere versie van mijzelf geworden maar zelfs een veel completer en gelukkiger mens!!!

Per Bolland, Solution Design & Implementation Specialist SDI Department - Sales Solutions

Testimonial

“Ben is a remarkable and impressive coach. He and his team have helped us with in an very effective way with our leadership journey’s/off sites. They helped us with intensive karate sessions woven into our leadership journey’s program. This created a powerful metaphor for team work, ability to learn new things, and raising standards. It had an impact not only during the leadership journey’s but also radiated beyond the events. It is a priviledge to work with Ben and his team. “

Marco van Kalleveen, Chief Operating Officer and Member of the Managing Board, LeasePlan Corporation

Testimonial

“Tijdens een team building week heb ik dagelijks zowel groeps- als individuele coaching gekregen van Ben. Door middel van karate oefeningen en spirituele awareness sessies ben ik gegroeid in mijn zelfbewustzijn. Dankzij Ben heb ik inzicht gekregen hoe ik door lichaam en geest beter in balans te brengen veel meer uit mezelf kan halen. Door spiritueel te denken en fysiek te concentreren heb ik een energie bij mezelf vrij gemaakt die ik zonder zijn hulp niet zou hebben ontdekt. Het was een mentale en fysieke uitdaging maar het resultaat was dat dubbel en dwars waard. Dank Ben!”

Testimonial

Ben heeft mij gecoached in de periode dat ik werkzaam was als teamleider in de zorg. Als aankomend teamleider van een afdeling voor thuiszorg loop je tegen veel zaken aan, waarbij je het zicht verliest op de prioriteiten en je eigen positie.

Ben heeft mij geholpen ordening hierin aan te brengen en vooral de onderwerpen te oormerken naar prioriteit. Hij heeft een haarscherp inzicht in gedragspatronen en een helder analyserend vermogen. Door samen met hem terug te kijken op gebeurtenissen heeft hij mij geleerd zaken in het juiste perspectief te zien. Dit heeft mij in mij sterker gemaakt in mijn rol als teamleider en als persoon.

Zijn oprechte warme aandacht en belangstelling maakt dat je je vrij voelt om te vertellen wat je na het hart ligt. Hij creëert ruimte en heeft een feilloze intuïtie om relevante zaken bloot te leggen. Het heeft voor mij bijgedragen aan een gevoel grip te hebben op zaken, toenemen van het zelfvertrouwen en een meer ontspannen werkhouding.

Annemieke Scholten, teamleider, ZGAO, Zorggroep Amsterdam Oost

Testimonial

Al lange tijd liep ik om de zoveel tijd vast in mijn werk. Ik werkte al meer dan 10 jaar bij dezelfde organisatie en doordat de organisatie altijd in beweging was, waren er altijd wel nieuwe uitdagingen. Toch had ik onrust, maar waardoor? Wat wilde ik nu? Ik kwam er zelf maar niet uit en besloot te starten met een coachingstraject bij Ben.

De gesprekken met Ben hebben mij veel inzicht gegeven in wie ik ben en wat ik wil. Door situaties samen te bespreken en te evalueren, kwam ik erachter wat mijn valkuilen waren, maar ook wat mijn sterke punten zijn. De gesprekken waren vaak zo verhelderend! Als ik vast liep, wist Ben de juiste vragen te stellen en gaf mij zo stapje voor stapje meer inzicht in mezelf.

Ik kwam erachter dat ik zelf veel meer invloed heb op situaties dan ik altijd dacht. Door mijn gedrag te veranderen en buiten mijn comfortzone te durven treden, merkte ik veel vooruitgang. Dit werk enorm motiverend, nog steeds.

Ik weet nu, door Ben, wat ik wil en wat ik kan. Zolang ik bij mezelf blijf, en dus in mijn kracht sta, weet ik dat ik er wel kom!

Rianca van Hattum, Medisch secretaresse, Stichting Centrum ‘45

Testimonial

De eigenwijze ik moest gaan leren, dat mijn leiderschap stijl aan ontwikkeling toe was. Ben wist de weerstand en inefficiëncy bij mij weg te nemen door het stellen van vragen, opdrachten te geven en spirituele en martial arts technieken in te brengen die bij mij een blijvende indruk hebben achterlaten. Niet met veel mooie woorden blijven ontwijken, want daar is Ben veel te ad rem voor. Ik ben hem zeer dankbaar!

Ben heeft uit mij gekregen wat ik eigenlijk echt wilde gaan doen in mijn privé leven en carrière. Met als gevolg dat ik mijn toenmalige werkgever heb verlaten en nu werkzaam ben voor een start-up onderneming genaamd Bubble Post. Nu verzorg ik ecologische stadsdistributie in Nederland en Belgie.

Bedankt Ben! Je coaching heeft mij veranderd als persoon. Ik heb je directe aanpak zeer gewaardeerd. Het heeft me geholpen om anders te reageren op gebeurtenissen die op mijn pad komen.

Maurice Letiche, Commercieel Directeur, Leen Menken Foodservice Logistics B.V.

Testimonial

“Hoewel Ben Schouten in zijn coaching-praktijk gebruik maakt van het gedachtegoed van psychologen zoals Jung, onderscheidt hij zich doordat hij deze op een natuurlijke manier combineert met zijn grote kennis en ervaring op het spirituele vlak in het algemeen en de Martial Arts in het bijzonder. Ben is in staat om je een spiegel voor te houden en zorgt er voor dat je als talent (nog) meer inzicht verkrijgt in wie je bent en dichter bij jezelf komt.”

Testimonial

Waar een andere specialist tien sessies voor nodig had, wist Ben er in één sessie zijn vinger op te leggen. Chapeau!

Rutger Bolt, Marketing Manager en eigenaar , Maritime Marketing

Testimonial

“De vinger op de zere plek leggen en tot de kern komen, dat is wat Ben kenmerkt. En hij geeft niet op totdat je de pijnpunten leert herkennen en overwint. Wat dat betreft is hij een ware krijgsman.”

Testimonial

“Ben had maar één coaching sessie met mij nodig om mij inzicht te geven in mijn werk, maar ook moeilijke vragen uit mijn privéleven te beantwoorden.”

Jurmen (36), DHL

Testimonial

I met Ben some time ago, when I was starting a new company. We were standing in line at a coffee corner and he complimented me on the amount of energy he felt around me. We had a short introduction and I made an appointment for a coaching session. I was very busy back than and he gave me some tools to handle with workload and to prevent work related stress. I have come to know Ben as an intelligent, friendly coach whom I would surely recommend highly. Normally I am very sceptic towards coaching and management training, but his BAM approach is down to earth and to the point, which suits me fine.

Tom van de Vliet, business owner of CVGA, CVGA Vastgoedadvies

Testimonial

“As a leader of a transformational team at TNT I have enlisted the support of personal leadership experts to help me developing this team as a real force for change. Our partners suggested to bring in Ben during a critical off site week where we aimed to create a delta in personal and collective growth and break through some limiting beliefs and behaviors. At first I was a bit skeptical of the value early morning and late evening karate would bring but I could not have been more wrong. Ben is not just a martial arts expert, he has an amazing ability to get to the core of what holds a person back to fulfill their highest potential. I was privileged to see behavior shift day by day and grateful I could witness the fulfillment and joy when our team started to unleash it’s true power within not just during the karate sessions but as a result of one on one conversations with Ben.”
“The off site happened in May this year and as many leaders will acknowledge, the true measure of success is that personal change is sustained and unleashes the power to master own and company destiny. I am very proud and happy to say that this team has moved ultra fast and can now be described as a high performance team with unconditional trust in each other and a willingness to challenge own and each other’s performance each and every day. The experience also made me personally want to step up more and more and my accelerated personal growth was to a large extent ignited by meeting this wonderful sincere man who’s intent it is to help people help themselves.”

“If you are looking to fulfill your or your companies highest potential I would warmly recommend this initiative!”

Testimonial

“Ben werkt volgens het principe: je hebt alles al in je om je leven een succes te maken, ik ben er voor jou, zodat je al het moois wat je al in jezelf meedraagt kunt ontplooien. Deze zoektocht ben ik samen met hem aan gegaan. De aanpak is er een van no-nonsense; direct en to-the-point, maar altijd respectvol. Ben laat je in een spiegel kijken en wat je daarin ziet, kan confronterend zijn. Na een aantal coaching-sessies viel bij mij alles op zijn plek; er kwam overtuiging en kracht over me, er was weer ruimte om te ademen. Dit is een gevoel dat ik iedereen gun. Durf met begeleiding van Ben in de spiegel te kijken en meer uit je leven te halen!”

Wendy Hoppe, KLM

Testimonial

“Ben levert impact. Zijn combinatie van een rijke ervaring in de harde kant van ons bestaan, zijn intuittie en zijn toewijding aan de vechtkunst, biedt een ieder die op een kruispunt in het leven staat een helpende hand. Ben luistert en komt direct tot de essentie – hij confronteert, maar met compassie. Ik heb dit jaar een week intensief met Ben samengewerkt en dat was een heel bijzondere ervaring. Met veel respect konden we samen de client ten dienst zijn en in het proces heb ik ook veel van hem geleerd – niet alleen karate techniek, maar vooral veel over het leven zelf. Ik beveel Ben van harte aan voor een ieder die een belangrijke stap in het leven wil maken.”

Testimonial

“Ik kwam bij Ben terecht via een leadership & teambuilding traject op mijn werk. In dit traject kwam ik tot het inzicht dat ik meer van mezelf wilde weten om te begrijpen hoe ik mijn waarde in een team verder kan vergroten. De trainer van ons team heeft mij toen naar Ben doorverwezen. Ben heeft mij in een aantal sessies geholpen om mezelf beter te leren kennen. Niet door toetsen af te nemen en me in stereotype vakjes te plaatsen, maar door me via een combinatie van fysieke en mentale uitdaging tot de grenzen van mezelf te brengen. Op zulke momenten ben je wie je echt bent; je hebt niet de energie of de kracht om er een sluier overheen te leggen. Je leert wat je primaire reacties zijn, waar je krachten liggen, maar ook waar je valkuilen liggen. In discussies met Ben heb ik een beter begrip gekregen waar die reacties vandaan komen, en waarom ik ben zoals ik ben. Het heeft me niet een compleet nieuw beeld gegeven van mezelf, maar juist wel de scherpte in dat beeld die zo makkelijk vervaagt als je er alleen over praat. Ben, bedankt!”

Jochem, Partner, internationaal adviesbureau

Testimonial

Changing behavior, getting a new approach, reconsider choices… It is difficult to make someone believe to something he does not see. It is even more difficult to make someone change when he thinks it is not needed.  But Ben was right, since the beginning. I doubted, I refused to see the evidence, I was just lying to myself ! Why? Because it is so comfortable to close your eyes and ignore the fact that you are wrong. Until I realized how wrong I was. I really loved how Ben managed to kick my ass without any violence, gradually pushing me taking conscience about myself, about what I really wanted, what I was really needing: make new choices for myself, open myself to others, believe in the change for good. With honesty and no bullshit, Ben has made me change, becoming stronger, and also feeling more relaxed, and confident in myself. All of this happened to me, and I can only strongly recommend to anyone overstressed to step by Ben’s office, have a coffee, and feel the energy. Thank you so much Ben for what we have shared, I won`t forget that for sure.
Patrice Martin, Regional Master Data, Suntory Europe