BAM Coaching is professionele begeleiding voor mensen of bedrijven die stagneren. Door heldere inzichten te geven in de huidige situatie zorgt coach Ben Schouten ervoor dat de juiste personen zichzelf in beweging kunnen zetten. Dit resulteert in veranderingen die nodig zijn om kwaliteit te verhogen, zowel op persoonlijk vlak als in teamverband. Hiervoor biedt hij de volgende coaching vormen aan:

Individuele Coaching

Tijdens enkele gesprekken kom je tot de kern van je stagnatie en ontdek je waardoor jij niet optimaal functioneert. Door oefeningen en methodes toe te passen word je geconfronteerd met je eigen gedrag en bereik je het BAM moment: Het inzicht in wat er nodig is om bepaalde patronen in je gedrag te doorbreken. Door buiten je comfortzone te treden, ontstaat verandering en is de weg naar de nieuwe jij ingezet.

Individuele coaching met training

Tijdens een karateles voer je oefeningen uit waarmee je fysiek uit je comfortzone wordt gehaald. Hierdoor komen eigenschappen naar voren die worden teruggekoppeld in een individueel gesprek. Er wordt je als het ware een spiegel voorgehouden van je eigen handelen. Deze confrontatie daagt je uit zowel je fysieke als mentale grenzen te verleggen, wat uiteindelijk zal leiden tot betere prestaties en toenemend zelfvertrouwen.

Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining is een fysieke training met veel aandacht voor de filosofie achter oosterse krijgskunst. Je leert kleine bewegingen om een ongewenste situatie af te weren, of los te breken als iemand jou vastpakt. Het mentale aspect van weten wat je moet doen als iets of iemand binnen jouw grenzen treedt, geeft je een sterke uitstraling. Deze uitstraling kun je doortrekken naar alles wat je doet, en verhoogt de kwaliteit van leven.

Agressietraining

Leer verbaal je grenzen aangeven in situaties waarin jij je niet prettig voelt. Aan de hand van rollenspellen ontdek je wanneer jouw grens bereikt is en waardoor voor jou een probleem ontstaat. Het doel is leren dit aan te geven, zodat niemand die grens overschrijdt, en jij je onder alle omstandigheden prettig blijft voelen. Je leert andermans agressie om te buigen met een positieve benadering en bent hierdoor een visitekaartje voor jezelf en je bedrijf.

Teambuilding

Groepen, collega’s of teams kunnen terecht voor karatelessen waarin het thema verbinding met jezelf centraal staat. De coach onderscheidt opvallende types en situaties en zal zijn waarnemingen terugkoppelen in een individueel gesprek. Dit leidt tot gezamenlijke inzichten die ervoor zorgen dat routines waar nodig doorbroken kunnen worden om individuen efficiënter te laten presteren, samenwerking te verbeteren en een hoger bedrijfsresultaat te realiseren.

Workshops

BAM verzorgt op een enthousiaste wijze actieve workshops mentale en fysieke weerbaarheid op maat voor medewerkers van bedrijven, instellingen en overheid. U kunt kiezen uit een zeer ruim aanbod van krijgskunsten. Tijdens de workshops worden effectieve zelfverdediging technieken op een prettige en zeer toegankelijke wijze gepresenteerd en geoefend met de cursisten. Op deze wijze kan een ieder meedoen ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid.